LilleStorm siger Goddag & Farvel 1. version

DKK199,95

Hovedpunkter:
Award-vindende spil
Et spil om følelser
Spil til de mindste børn
Samtalespil
Dialog, leg og læring

Vejl pris 199,95

 

Kategorier: , Tag:

Beskrivelse

Der er 8 plader i spillet. Pladerne kendetegner hver især en situation, der enten beskæftiger sig med en start eller en afslutning – eller med vores egne ord: et goddag eller et farvel.
Spillet er oplagt som samtalespil mellem børn og voksne, og derfor indeholder spillet også et lille informationshæfte, som vi har skrevet sammen med Landsforeningen Liv&Død.

Et spil, der kan meget mere end at underholde.

At sige Goddag og Farvel
Vi mennesker, både store og små, bruger en del af vores liv på at sige goddag og farvel. Både helt konkret og i overført betydning. Nogle gange siger vi goddag og farvel med ord, og andre gange uden ord, men med et udtryk eller en handling.

Det vækker forskellige følelser i os mennesker at sige goddag og farvel. Nogle gange bliver vi glade eller nysgerrige og andre gange usikre eller kede af det. Fælles er det, at vores følelser, sanseindtryk, handlinger og kropslige reaktioner i forskellige situationer afspejler den måde, vi tænker, opfatter og forstår os selv og vores omverden på. Dette kaldes også for kognitiv tænkning. Vi skaber således vores egne erfaringer, som vi rent kognitivt bygger videre på hele livet.
Når børn i alderen fra 2-6 år siger goddag og farvel, afhænger deres oplevelse og opfattelse af situationen af deres hjernes kognitive udvikling. Blandt andet har børn i starten af denne aldersgruppe ikke udviklet tidsfornemmelse eller logisk tankegang, og de ser derfor verden i brudstykker. Barnet kan endnu ikke skelne mellem virkelighed og fantasi og laver derfor sine egne forklaringer, hvis der er noget, det ikke forstår. Børn i denne alder er konkret tænkende og har derfor helt naturligt et behov for, at de beskeder og informationer, de får, er så konkrete som muligt.
Vi har derfor skabt et børnespil, hvor børnene ud fra et meget overskueligt spillekoncept får mulighed for konkret at sætte deres egne ord på spillets kort og plader, der alle omhandler situationer, hvori vi mennesker siger goddag eller farvel.

De otte plader er:
Morgen, nat, børnehave, urtehave, fødsel, begravelse og en plade om kærlighed samt en plade om at flytte.

En plade om at sige farvel til livet
En af pladerne i spillet handler om en begravelse. For små børn er det svært at forstå rækkevidden/konsekvensen af det at dø. Inddrager man barnet i mere, end det er i stand til at forstå, kan det skabe uro, angst og bekymring hos barnet. Nogle børn i denne alder kan klare at komme med til begravelsen, mens det for andre kan være bedre at lade være.
OBS! Denne plade kræver ekstra viden og information. Vi har i derfor valgt at samarbejde med Landsforeningen Liv&Død.

Her er Landsforeningen Liv&Død egne ord:
Der er intet liv uden død. Det er også derfor, vi hedder Liv&Død: Døden er en uundgåelig del af livet, og vi kommer alle til at møde den før eller siden. Vi synes, det er vigtigt, at børn og voksne sammen finder en god måde at tale om døden på. Her kan vi hjælpe med en stor viden om døden, og LilleStorm er god til at sætte dialogen i sving, for han er kendt for de meget pædagogiske brætspil, hvor dialog, leg og læring går op i en højere enhed. Sammen med LilleStorm håber vi i Landsforeningen Liv&Død, at børn og voksne vil spille løs og få snakket om både de dejlige dage, hvor man siger goddag til livet, og om de mere sørgelige stunder, hvor nogen er død, og man må sige farvel.

Spillets formål:
– at styrke kognitiv tænkning
– at stimulere evnen til dialog, leg og læring
– at opfordre til dialog mellem børn og voksne om både gode og dårlige dage

 

Anmeldelser:
★★★★★★ – Politiken
Fantastisk, nyt pædagogisk læringspil  om afsked og nye møder – Pædagogisk Bogklub